Nakupujte v autorizovaném eshopu se záručním a pozáručním servisem ! 🛠️

Výběr hodinek pro úzká zápěstí

Najít dokonalé hodinky je v dnešní době se širokou nabídkou dámských či pánských hodinek spojením umění a přesnosti. Po celá léta se hodinářský průmysl přikláněl k modelům s větším průměrem displeje, proto lidé s užším zápěstím musí být více obezřetní. Výběr správné velikosti hodinek je opravdu zásadní, pokud nechcete pokazit váš celkový dojem.

Jak však doba neustále pokračuje, různé značky přijímají rozmanitost velikostí zápěstí. A uprostřed tohoto posunu je důraz kladen na řemeslné zpracování a styl. Pro nadšence, kteří hledají hodinky, které pohodlně padnou a vyzařují sofistikovanost, je zde stále více možností přizpůsobených právě jim.

Jak najít správnou velikost hodinek pro vaše zápěstí

Vezměte si krejčovský metr a oviňte jím vaše zápěstí dokola - jako náramek. Ponechte si mezi metrem a zápěstím místo takzvaně na jeden prst, aby vás náramek nestahoval. Jakmile umíte určit velikost vašeho zápěstí, je důležité najít hodinky, které pohodlně padnou a doplní váš styl. Při výběru hodinek pro malá zápěstí zvažte zejména velikost náramku a pouzdra.

V případě kovových náramků může poskytnutí většího prostoru výrazně zabránit nepohodlí. Některé značky, jako například Citizen či Festina, nabízejí spony s prodlužovacím systémem pro přizpůsobení. Pokud váš náramek nemá tuto funkci, může být rozumné změnit velikost.

Co se týče velikosti pouzdra, pro lidi s menším zápěstím jsou vhodné hodinky pod 40 mm. Osobní preference se však liší. Štíhlé zápěstí, například kolem 15-16 cm, se může dobře sladit s hodinkami o průměru 31 mm, 34 mm nebo 36 mm.

Pro zápěstí o velikosti od 16 do 17 cm zvažte velikost pouzdra mezi 36 mm a 40 mm. Tyto informace jsou subjektivní, neboť vkus hodinek se liší, ale slouží jako užitečný výchozí bod při hledání ideálních hodinek pro úzké zápěstí.

Typy hodinek

Klasické hodinky

Ležérní hodinky jsou nezbytné pro každodenní rutinu, bez námahy splynou s oblečením. Vyrobeno pro pohodlí a styl, vyhýbají se okázalým designům a často upřednostňují trvanlivost před extravagancí.

Pro jednotlivce s menším zápěstím může být hledání ideálních hodinek problémem. Uprostřed obrovského množství možností však nadčasové klasiky jako Festina 20599/1 nebo Festina 20572/4 z nerezavějící oceli nabízejí eleganci a funkčnost. Ať už se jedná o neformální výlet nebo běžný pracovní den, bez námahy splynou s vaším životním stylem a dodají mu nádech nenápadného šarmu.

Sportovní hodinky
Sportovní hodinky uspokojí úzkou, ale různorodou skupinu lidí, kteří hledají hodinky přizpůsobené jejich aktivnímu životnímu stylu. Tyto hodinky jsou navrženy se specifickými funkcemi, jako jsou potápěčské časovače nebo stopky, a jsou vyrobeny pro odolnost a všestrannost. Ať už jde o drsné outdoorové dobrodružství nebo formální událost, sportovní hodinky jako například Citizen EO2021-05L kombinují styl a funkčnost bez námahy.

Vintage hodinky
Před několika desetiletími se 36 mm považovalo za významné pro pánské náramkové hodinky. Většina hodinek vyrobených během této éry byla skromných rozměrů a designu, přičemž mnohá pouzdra byla mnohem menší.

Ve spojení s neodolatelným retro stylem a často pěknou patinou získanou ve zkoušce času jsou vintage hodinky zvláštním půvabem pro mnohé pány a dámy se štíhlým zápěstím. Kromě estetického vzhledu tyto hodinky pro malá zápěstí spojují nostalgii a funkčnost, což z nich činí stejně důležité doplňky pro moderní nadšence. Navíc jejich trvalý šarm a jedinečný charakter dodávají každému zápěstí charakteristický šmrnc, díky čemuž jsou žádaným doplňkem každé kolekce.

Neváhejte a prohlédněte si naši bohatou nabídku dámských, pánských i dětských hodinek ještě dnes. Věříme, že v naší nabídce naleznete své favority.

Rádi byste darovali vaší blízké osobě krásné hodinky, avšak si stále nejste jisti jejich správným výběrem? Kontaktujte nás a rádi vám pomůžeme! Poskytneme vám rady týkající se typu, značky a designu hodinek.