Nakupujte v autorizovaném eshopu se záručním a pozáručním servisem ! 🛠️

Festina vs. Citizen - kterou značku hodinek vybrat?

Hodinky jsou již dlouhá léta symbolem stylu, elegance a preciznosti. Výběr správné značky je klíčový, protože hodinky nejsou jen nástrojem pro měření času, ale také odrazem osobního vkusu a životního stylu. Dvě z nejpopulárnějších značek na trhu, Festina a Citizen, nabízejí svým zákazníkům širokou škálu modelů, které se liší designem, funkcemi a technologiemi.

V tomto článku se podíváme na tyto dvě značky blíže, srovnáme jejich silné a slabé stránky a pokusíme se zjistit, která z nich by mohla být pro vás tou správnou volbou.

Historie a reputace značek

Festina

Značka Festina byla založena v roce 1902 ve švýcarském městě La Chaux-de-Fonds, což jí poskytuje silný základ v tradičním hodinářském řemesle. Název „Festina“ pochází z latinského přísloví „Festina lente“, což znamená „spěchej pomalu“. Tato fráze vystihuje filozofii značky, která se zaměřuje na preciznost, kvalitu a trvanlivost.

Festina se během své historie postupně stala symbolem elegance a spolehlivosti. Je známá zejména svými sportovními a klasickými hodinkami, které si získaly oblibu mezi lidmi, kteří hledají stylové hodinky za dostupnou cenu. Značka se proslavila také jako oficiální časoměřič Tour de France, což výrazně přispělo k jejímu mezinárodnímu renomé.

Citizen

Citizen je japonská značka, která byla založena v roce 1918. Od svého vzniku se Citizen zaměřuje na inovace a technologie, které posouvají hranice hodinářství. Citizen byl jedním z průkopníků v oblasti quartzových hodinek, což značně přispělo k jeho globálnímu úspěchu. Dnes je Citizen známý především svými hodinkami s technologií Eco-Drive, která umožňuje hodinkám fungovat na solární energii, čímž odpadá potřeba pravidelné výměny baterie.

Citizen je také silně orientován na environmentální odpovědnost, což jej činí atraktivním pro zákazníky, kteří dbají na udržitelnost. Značka si vybudovala pověst jako spolehlivý a inovativní výrobce, který nabízí hodinky vysoké kvality.

Design a estetika

Festina

Festina nabízí širokou škálu designů, které uspokojí různé vkusy. Zatímco některé modely se zaměřují na klasickou eleganci, jiné nabízí sportovní a dynamický vzhled. Typickými prvky jsou nerezová ocel, kožené řemínky a jednoduché, ale přitom elegantní ciferníky. Festina se často soustředí na detaily, jako jsou jemně zpracované ručičky a precizně navržené lunety. Značka si udržuje svůj styl na hranici mezi tradičním a moderním, což z ní činí vhodnou volbu pro ty, kteří hledají hodinky, které jsou elegantní, ale ne příliš extravagantní.

Citizen

Citizen se více orientuje na moderní a technologicky orientovaný design. Mnohé modely Citizen mají minimalistický vzhled s čistými liniemi a moderními prvky, jako jsou ciferníky bez zbytečných ozdob a vysoká čitelnost. Citizen klade důraz na funkcionalitu, což se odráží také v designu hodinek. Například modely s technologií Eco-Drive často zahrnují solární panely umístěné pod ciferníkem, které jsou ovšem téměř neviditelné, což přispívá k estetické čistotě.

Značka se nevyhýbá ani experimentování s materiály, jako je titan, který je lehký, ale extrémně odolný, což dodává hodinkám moderní a futuristický vzhled.

Technologie a inovace

Festina

Festina se zaměřuje na tradiční mechanické a quartzové hodinky, ale také experimentuje s moderními technologiemi, jako jsou chronografy a multifunkční ciferníky. Značka se však více soustředí na estetiku a styl než na technologické inovace. To neznamená, že by Festina nenabízela vysokou kvalitu, ale v oblasti technologických inovací zaostává za značkami jako Citizen. Festina je ovšem silná v nabídce hodinek, které kombinují spolehlivost s klasickým hodinářským řemeslem.

Citizen

Citizen je jednoznačně lídrem v oblasti technologických inovací. Jejich Eco-Drive technologie, která umožňuje hodinkám fungovat na solární energii, je jednou z nejpokročilejších na trhu. Kromě toho Citizen vyvíjí také hodinky s rádiovým řízením času, což zaručuje extrémní přesnost. Citizen také nabízí modely s různými senzory, jako jsou teploměry, výškoměry a kompas, což z nich činí vynikající volbu pro outdoorové nadšence a dobrodruhy.

Cena a dostupnost

Festina

Festina je známá svou dostupností. Většina modelů Festina je cenově dostupná a nabízí vynikající poměr kvality a ceny. To činí Festinu atraktivní pro širokou škálu zákazníků, od těch, kteří hledají své první kvalitní hodinky, po ty, kteří chtějí stylové hodinky, aniž by museli investovat velké částky.

Prohlédněte si naši širokou nabídku Festina dámských i pánských hodinek kliknutím ZDE.

Citizen

Citizen se nachází v mírně vyšší cenové kategorii, zejména u modelů s pokročilými technologiemi, jako je Eco-Drive. Cena Citizen hodinek však stále zůstává velmi konkurenční, vzhledem k tomu, co značka nabízí. Zákazníci jsou ochotni zaplatit více za hodinky, které jsou technologicky pokročilé a mají dlouhou životnost bez potřeby častých servisních zásahů.

Naši skvělou nabídku Citizen dámských i pánských hodinek naleznete ZDE.

Která značka je lepší?

Výběr mezi Festinou a Citizen závisí na tom, co od hodinek očekáváte.

  • Festina je vynikající volbou pro ty, kdo hledají elegantní a spolehlivé hodinky za dostupnou cenu. Festina nabízí styl a kvalitu, která vyhovuje širokému spektru zákazníků, od těch, kteří preferují klasický design, po ty, kteří hledají něco sportovnějšího.

     

  • Citizen je skvělá volba pro ty, kteří hledají hodinky s nejmodernějšími technologiemi a kteří si cení inovativnosti a ekologických řešení. Pokud vás zajímá přesnost, dlouhá výdrž a pokročilé funkce, Citizen je značka, která vám to všechno nabídne.

Obě značky mají své silné stránky a v konečném důsledku rozhodně osobní vkus a preference. Bez ohledu na to, kterou značku si vyberete, můžete si být jisti, že získáte hodinky, které vám budou sloužit dlouhá léta.

Stále si nejste jisti správným výběrem?  Kontaktujte nás a rádi vám pomůžeme!